Концентрат чайного гриба «Комбуча" (десертний) призначений для швидкого приготування напою в домашніх умовах.
Настій Чайного гриба має досить складний хімічний склад, за рахунок якого і досягається дивовижний цілющий ефект напою. Туди входять наступні групи речовин.
Кислоти органічні: оцтова кислота; глюконова кислота, щавлева кислота; лимонна кислота; яблучна кислота; молочна кислота; піровиноградна кислота; коевая кислота;
Вітаміни: Вітамін С (аскорбінова кислота), Вітамін В1 (тіамін), Вітамін PP (нікотинова кислота)
Цукру: моносахариди; дисахариди.
Ферменти: каталаза; ліпаза;протеаза;зимаза;сахараза;карбогидраза; амілаза;триптические ферменти.
Пігменти:хлорофіл;ксантофилл.
Ліпіди:стерини;фосфатиди;жирні кислоти.
Медузін – натуральний антибіотик.
Полісахариди: гіалуронова кислота;хондроїтин-сульфат;мукоитинсульфат.
Кофеїн.
Пуринові основи з чайного листа.
Докладно про складові
Ферменти. Що таке вітаміни і навіщо вони потрібні, ми з вами всі знаємо – щодня по телевізору, радіо, з газет і журналів ми слышым про їх надзвичайною необхідності для нашого організму. А от про те що вітаміни, мінеральні солі, вуглеводи і білки абсолютно марні для людського організму, якщо в ньому не вистачає ферментів знають напевно не всі. Саме ферменти грають в життєдіяльності організму ключову роль, тільки у взаємодії з ферментами вітаміни, мікроелементи і гормони набувають активність і здатні приносити користь. Від ферментів залежить стан нашої імунної системи, вони знешкоджують отрути і видаляють шлаки.
Травлення – сукупність процесів переробки їжі в організмі. Це досить складний процес, який включає в себе: розщеплення поживних речовин, всмоктування їх, перехід їх з шлунково-кишкового тракту в кров і лімфу, залучення в обмін речовин з утворенням пластичних матеріалів для побудови організму і вироблення енергії. У цьому процесі беруть участь близько 20 ферментів, які виділяються слинними залозами, підшлунковою залозою, залозистими клітинами слизової оболонки шлунка і кишечника.
Поняття «травлення» нерозривно пов'язане з поняттям травних ферментів. Травні ферменти – це специфічна частина ферментів, основне завдання яких – розщеплення складних харчових речовин в шлунково-кишковому тракті до більш простих, які вже безпосередньо засвоюються організмом. Якщо при перетравленні їжі не вистачає травних ферментів, організм змушений відбирати їх у інших органів, що послаблює їх і з часом може призвести до хвороби. Вчені впевнені, що саме брак ферментів сприяє розвитку ряду захворювань – артриту та остеоартриту, емфіземи легенів, порушення травлення, склеродермії і навіть раку. Три види ферментів, що містяться в настої чайного гриба, особливо важливі для життєдіяльності людського організму: протеаза – розщеплює білки, ліпаза – розщеплює жири, амілаза – розщеплює крохмаль.
Вітамін С регулює згортання крові, нормалізує проникність капілярів, необхідна для кровотворення, надає протизапальну дію, є чинником захисту організму від наслідків стресу – посилює репаративні процеси, збільшує стійкість до інфекцій, зменшує ефекти впливу різних алергенів. Хвороби, стреси, лихоманка і схильність до токсичних впливів (таким, як сигаретний дим) збільшують потребу у вітаміні С. Також потреба у вітаміні З дещо підвищується у осіб похилого віку.
Вітамін В1 поліпшує циркуляцію крові й бере участь у кровотворенні, оптимізує пізнавальну активність і функції мозку, надає позитивну дію на рівень енергії, ріст, нормальний апетит, здатність до навчання й необхідний для тонусу м'язів травного тракту, шлунка й серця. Тіамін захищає організм від руйнівного впливу старіння, алкоголю і тютюну.
Переважна більшість людей потребує додаткового прийому вітаміну Ст. Наприклад, більше тіаміну потрібно, якщо більшу частину раціону харчування становить варена їжа або нерафіновані борошняні та зернові продукти, а також якщо людина вживає алкоголь або чай.
Вітамін PP нормалізує концентрацію ліпопротеїнів крові, знижує концентрацію загального холестерину, мають антиатерогенну ефектом. Додатковий прийом нікотинової кислоти рекомендують при неповноцінному і незбалансованому харчуванні, дієтах, гастроэктомии, тривалої лихоманка, гострих і хронічних гепатитах, цирозі печінки, гіпертиреоз, хронічної інфекції, злоякісних пухлинах, тривалих стресах, вагітності та в період лактації.
Гіперліпідемія, в тому числі первинна гіперліпідемія (типи IIa, IIb, III, IV, V).
Ішемічні порушення мозкового кровообігу, облітеруючі захворювання судин кінцівок (облітеруючий ендартеріїт, хвороба Рейно), спазм судин кінцівок, жовчо - і сечовивідних шляхів; діабетична поліневропатія, мікроангіопатія.
Неврит лицьового нерва, гіпоацидний гастрит, ентероколіт, коліт, тривало не загоюються рани і трофічні виразки.
Розширює дрібні судини (у тому числі головного мозку, покращує мікроциркуляцію, надає слабку антикоагулянтну дію (підвищує фібринолітичну активність крові).
Гіпохолестеринемічний ефект відзначається через кілька днів, зниження ТГ — через кілька годин після прийому.
Органічні кислоти також відіграють надзвичайно важливу роль для правильної роботи нашого організму. Найважливіша – глюкуронова кислота. Вона має дезінтоксикаційну дію. Німецькі вчені прийшли до висновку, що глюкороновая кислота допомагає раковим хворим уникнути утворення нових метастаз.
Лікар Рудольф Скленер навіть отримав патент на лікування хвороб обміну речовин за допомогою чайного гриба. Йому вдалося домогтися успішних результатів застосування чайного гриба при реабілітації онкологічних хворих. У 1964 році Скленер в результаті багаторічних практичних досліджень вперше ввів Чайний гриб в медичне звернення.
Медузін – особливий антибіотик, природного походження, який абсолютно не токсичний і досить стійкий до кислот і нагріванню. Навіть при важких формах стоматитів медузін надає терапевтичний ефект всього за п'ять днів.
Полісахариди. У хімічних склад чайного гриба входять гіалуронова кислота, яка є основною субстанцією сполучної тканини, хондроїтин-сульфатів – основну субстанцію хрящових тканин, мукоитинсульфат – складову слизової оболонки шлунка.
Молочні кислоти містяться в грибному настої знищують шкідливі бактерії в організмі, перш за все – в кишечнику.
Кофеїн чинить стимулюючу дію на нервову систему.
Завдяки своїм унікальним складовим, чайний квас здатний надавати прекрасне лікувально-профілактичну дію на організм людини, тварин і навіть птахів.
Він покращує діяльність шлунково-кишкового тракту, відновлює мікрофлору кишечника, нормалізує кислотність шлунка, сприяючи швидкому лікуванню від дизентерії, пригнічує гнильну мікрофлору, допомагає в боротьбі із запорами і при нирково-кам'яної хвороби, знижує артеріальний тиск, знижує рівень холестерину в крові, зменшує силу головних болів неврологічного характеру, позбавляє від болю в серці і безсоння...
Перераховувати всі існуючі болячки сучасної людини можна до нескінченності. Чайний гриб має омолоджуючу і оздоровлюючу дію на організм в цілому і рекомендується практично всім, за винятком деяких положень, які можна віднести до протипоказань (обов'язково прочитайте їх).
ЯК ВЖИВАТИ
Концентрат чайного гриба «Комбуча десертний». Для приготування напою 2 столові ложки концентрату (дітям з 3 до 5 років - 1 столова ложка) розбавити 100-150 мл (за смаком) звичайною або газованої води. Вживати 2-3 рази на день.
Концентрат чайного гриба «Комбуча класик». Його можна використовувати також замість оцту в салатах, при маринуванні шашликів і т. д., Такий "оцет", приготований з чайного гриба набагато корисніше звичайного. Діючи м'якше, він додасть вашій страві ніжний смак. При приготуванні напою (1 столова ложка на 100-150 мл води), можна додати мед за смаком для зниження кислотності.
Концентрат чайного гриба «Комбуча класік» можна також застосовувати в якості косметичного засобу.
Яка ж кількість настою чайного гриба" слід випивати за один день?
В літературі можна зустріти кілька рекомендацій:
1. Щодня пити від 300 до 500 мл два-три рази в день, а саме – після сніданку, обіду і вечері.
2. Щодня рано вранці натщесерце від 1 до 1,5 чашки або винного келиха.
Ці рекомендації є керівництвом до дії, однак не говорять про суворої необхідності.
Як стверджують натуропати, організм людини сам чудово регулює необхідну йому кількість цього настою тим, що просто-напросто у людини виникає явно відчутне почуття небажання його пити: просто не хочеться і все.
Рекомендують пити чайний гриб протягом двох місяців, а через місяць зробити перерву, щоб не допустити подразнення шлунка. Визначте для себе самі кількість і тривалість, виходячи з власних потреб.
ПРОТИПОКАЗАННЯ І ЗАСТЕРЕЖЕННЯ
Протипоказання існують не тільки для лікарських засобів, але і для будь-якого активно діючого кошти, в тому числі і для напою з чайного гриба.
Концентрат чайного гриба "Комбуча десертний" містить цукор. Тому його не рекомендується вживати або вживати з обережністю:
- хворим на цукровий діабет і людям, що страждають ожирінням за наявності цукру ("Комбуча десертний");
- людям, що страждають грибковими захворюваннями також не рекомендується вживати цукор.
Однак це не відноситься до добре переброду грибу («Комбуча класик»). З-за того, що залишковий цукор в ньому змішані з продуктами обміну речовин, чайний гриб у такому вигляді навпаки посилює захисні сили організму і успішно протистоїть грибкових захворювань.
- людям с повышенной кислотностью желудочного сока. При повышенной кислотности желудка рекомендуется пить настой чайного гриба с медом. Мед нейтрализует воздействие кислотной составляющей напитка. Рекомендуется делать перерывы в приеме напитка в 1—2 месяца. Его нужно принимать с осторожностью при повышенной кислотности желудочного сока и язвенной болезни желудка, особенно в ее обостренной фазе.
Концентрат чайного гриба содержит множество полезных веществ (ферменты, витамины, кислоты и т.д.). Возможна индивидуальной непереносимость или аллергия к одному или нескольких из составляющих напитка.
Не забувайте загальну рекомендацію: Ліки слід запивати тільки водою, не можна для цих цілей використовувати соки, фруктові води і т. д. Це відноситься і до чайного гриба
Основні | |
---|---|
Виробник | Екофарм |
Вага | 490 г |
Кількість в упаковці | 12 шт. |
Склад | Настой Чайного гриба имеет достаточно сложный химический состав, за счет которого и достигается целебный эффект напитка. Туда входят следующие группы веществ. Кислоты органические: уксусная кислота; глюконовая кислота, щавелевая кислота; лимонная кислота; яблочная кислота; молочная кислота; пировиноградная кислота; коевая кислота; Витамины: Витамин С (аскорбиновая кислота), Витамин В1 (тиамин), Витамин PP (никотиновая кислота) Сахара: моносахариды; дисахариды. Ферменты: каталаза; липаза;протеаза;зимаза;сахараза;карбогидраза; амилаза;триптические ферменты. Пигменты:хлорофилл;ксантофилл. Ліпіди:стерини;фосфатиди;жирні кислоти. Медузін – натуральний антибіотик. Полісахариди: гіалуронова кислота;хондроїтин-сульфат;мукоитинсульфат. Кофеїн. Пуринові основи з чайного листа. |
Форма випуску | Рідина |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Пластикова тара |
- Ціна: 238 ₴