Кунжутне масло має тисячолітню традицію, використовувалося єгиптянами як ліки ще 1500 р. до н.е. та асоціювалося з безсмертям. Воно складається з тригліцеридів, легкої ненасиченої олеїнової кислоти (35-48%), лінолевої кислоти (37-48%), крім того близько 10% насичених жирних кислот: стеаринової (4-6%), пальмітинової (7-8%), а також міристинової (близько 0,1%), арахінової (до 1,0%) лігноцеринової кислот (йодне число 110) фітостерин, сезамін (хлороформ), сезамол, сезамолін, вітамін Е, самол, багате на макроелементи (особливо кальцій). Вживання кунжутного масла діє при різних легеневих захворюваннях, задишці, сухому кашлі, астмі. Допомагає при хворобах серця, печінки, підшлункової залози, при шлунково-кишкових кольках, нефриті, пієлонефриті, нирковокам'яній хворобі. Також його використовують при недокрів'ї, внутрішніх кровотечах, гіперфункції щитовидної залози. Воно нейтралізує кислотність крові, підвищену кислотність шлункового соку. Кунжутна олія підвищує кількість тромбоцитів, завдяки чому прискорюється згортання крові. Кунжутна олія оздоровлює шкіру, добре проникає у глибокі шари шкіри та сприяє виведенню шкідливих продуктів розпаду та пом'якшує її, уповільнює старіння клітин. Воно підходить для сухої шкіри, що в'яне і лущиться. Має добре збалансований жирно-кислотний склад. Його можна використовувати і як сонцезахисний засіб. Рекомендується: для нормалізації обміну речовин; профілактики та лікування атеросклерозу; при анемії; поганому згортанні крові; при гастриті; виразковому коліті; запорі; при бронхо-легеневих захворюваннях, задишці, бронхіальній астмі; при гіперфункції щитовидної залози; пієлонефриті.
Основні | |
---|---|
Виробник | Мирослав |
Країна виробник | Україна |
Тип олії | Кунжутна |
Тип | Нерафінована |
Віджим | Перший холодний |
Об`єм | 250 мл |
Упаковка | Скляна пляшка |
- Ціна: 161 ₴